טירת צבי - מפעל מעדני הבשר - קיבוץ טירת צבי

מפעל טיב טירת צבי, שנוסד ב- 1946 הינו מהמפעלים הוותיקים בארץ לייצור בשר איכותי ומעובד.
המפעל ניצב בחזית הטכנולוגיה המתקדמת בתחום תעשיית המזון, והוא מבין המובילים בארץ, הן מבחינת רווחיות והן מבחינת איכות.
המפעל מעסיק כ- 140 עובדים, מתוכם כ- 40 חברי הקיבוץ והשאר תושבי בית שאן.
המפעל מייצר כ- 4,000 טון מוצרי בשר בשנה.% 12 מהם מופנים ליצוא והשאר משווקים בארץ.
בשנת 96' רכש מפעל "טיב" את מפעל הבשר של השק"ם והחל לשווק את מוצריו גם ברשת השק"ם.

בינואר 2000 נכנסה תנובה כשותפה ב-% 50 מהמפעל, ובמהלך שנת 2000 החלה חטיבת הבשר של תנובה להפיץ את מוצרי טירת צבי בשוק המקומי.


קו המוצרים

מפעל טיב טירת צבי מייצר מאות סוגי בשר איכותי מתחום: נקניקיות, נקניקים, בשר מעושן, מעדני ומוצרי בשר מעודנים.
המייחד את מוצרי טירת צבי היא ההקפדה המקסימלית והעמידה בתקנים המחמירים ביותר בארץ ובחו"ל, בכל הנוגע לחומרי גלם, תהליכי ייצור מתקדמים ומרכיבי הטעם.
המפעל אינו מתפשר על איכות ועומד מאחורי המוטו
"על טיב לא מתפשרים" .
בהיותו שייך לקיבוץ הדתי "טירת צבי" ובתוקף פיקוח הכשרות הקיים בו, מקובלים מוצרי טירת צבי על אוכלוסיות שונות בארץ ובחו"ל הדורשות כשרות ברמה גבוהה.
יצויין כי בחו"ל נמכרים מוצרי טירת צבי הן לשוק הכשר והן לשוק שאינו כשר שמקפיד על תקני איכות גבוהים.


  הייצור נעשה בהתאם לתקנים והכשרויות המחמירים ביותר:

פיקוח וטרינרי של משרד החקלאות
רשיונות של - U.S.D.A שרותי הבריאות האמריקאיים, וכן שרות הבריאות של השוק האירופאי המשותף - דבר המאפשר יצוא לכל העולם.
G.M.P - תנאי ייצור נאותים.
ISO 9002 - הראשונים שקיבלו תקן זה בארץ בין מפעלי הבשר.
HACCP - שיטה אמריקאית מתקדמת לבקרת איכות.
כשרות הרב ורנר
כשרות חלק ירושלים
כשרות הרב רובין - בד"צ מהדרין


לקוחות

בישראל: על רשימת לקוחותיה של "טיב" נמנים רוב בתי המלון היוקרתיים בארץ, מסעדות ומעדניות נבחרות ורשתות מזון בינלאומיות כגון: בורגר-ראנץ', סאבווי, תעשיות מזון מטוסים (תמ"מ/אל-על) , רשת מלונות דן, רשת מלונות מוריה ואחרים. כמו כן משווקת טירת צבי את מוצריה בכל רשתות השיווק הקמעונאיות בארץ, בשוק המוסדי והפרטי.

בעולם: משווקת טירת צבי את מוצריה במדינות סקנדינביה, אנגליה, צרפת, בלגיה, איטליה ועוד.
טירת צבי מאבחנת את צרכיהם של לקוחותיה ודואגת לפתח מוצרים לפי צרכים יחודיים.


רשת מעדניות "דליקטיב"

בנוסף לדרכי השיווק הרגילות, באמצעות רשתות השיווק ונקודות מכירה הפזורות ברחבי הארץ, נמצאת בבעלות טיב טירת צבי רשת "דליקטיב" המונה מעדניות ומסעדות המתופעלות ע"י זכיינים.


השקעות ותוכניות עתידיות

על מנת לספק את הביקוש המוגבר, הושקעו לאחרונה 5 מיליון דולר באגף הטיפול הטרמי ובהרחבת אולמות הייצור ובתי הקירור. בשלוש השנים הבאות מתוכננת השקעה של 4 מילון דולר נוספים בהרחבת מבנים וציוד במטרה לעמוד בתוכנית השיווק של המפעל.

בשנה הקרובה מתכוון המפעל להרחיב את הייצוא לשוק האמריקני ולארצות נוספות שיש בהן ביקוש למוצרי המפעל ופוטנציאל גדול לצריכת מזון כשר.
מחלקת המחקר של טירת צבי שוקדת על פיתוח של מוצרים חדשים ויחודיים אשר ישווקו לצרכן במהלך השנה הקרובה, תוך כוונה להשתלב במגמה העולמית הקיימת בתחום מוצרי המזון המעובד.

ד.נ. עמק בית שאן מיקוד 10815, טל. 6078702 04 6078011 04, פקס. 04 6586336, E-mail: tirat@tiratzvi.org.il